Bemutatkozás

Horváthné Végh Zsuzsanna
 
Középiskolai tanulmányaimat óvónői szakközépiskolában végeztem. Diplomáimat az ELTE Széchenyi István Egyetem tanító-, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola Tanulásban Akadályozott és Autizmus Spektrum Zavarok Szakon szereztem. 2013-ban szakvizsgáztam.


Ennek megfelelően dolgoztam óvónőként, osztálytanítóként neurotipikus fejlődésmenetet mutató és sajátos nevelési igényű gyerekek ellátásban is. Jelenlegi munkám során szakértői/tanácsadó és fejlesztő munkát végzek. Itt a korai kisgyermekkortól a kamasz korcsoportig fejlesztem a gyermekek képességeit és konzultációval, nyomon követéssel segítem családjaik életét. Legyen szó tanulási, beilleszkedési, magatartási nehézségről, vagy autizmus érintettségről, pervazív (meg nem határozható) vagy kevert specifikus fejlődési zavarról.


Két gyermek édesanyjaként megtapasztalva a másik oldal nehézségeit (óvoda-, iskola-, szakkör-, orvosválasztás) tudom, hogy a rohanó világunkban mennyire nehéz jól helytállni gyermekeink útjának terelgetésben. Nem könnyű feladat a mérleg két karját egyensúlyban tartani, hiszen minden édesanya egy önfeledt, boldog, kiegyensúlyozott gyermeket szeretne látni, aki a játéka közben fedezi fel a világot, miközben egyre jobban ügyesedik. Ugyanakkor a társadalmi elvárások miatt egyre több szempontból maximális teljesítményt várunk el csemetéinktől.


Ahhoz, hogy az egyensúlyt megtartsuk, tisztában kell lennünk gyermekünk képességeinek határaival. Személyre szabott, egyéni módszert kell választanunk a kitűzött cél eléréshez. Az ide vezető út néhol göröngyös, vannak rajta mélyebb völgyek, de sikerdombok is! Bízom benne, hogy az információk, tanácsok utáni bolyongás véget érhet, és közös erővel, egy átlátható tervvel minden cél elérhetővé válik.

Easiest Website Builder